Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ομάδα εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας: έβαψαν αίθουσα σχολείου, θέλουν να δημιουργήσουν το "Σπίτι του Εθελοντή"

Έπειτα από τη μικρή ανάπαυλα του καλοκαιριού, η ομάδα εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας επανήλθε ανανεωμένη και με πολλή διάθεση για νέες και καινοτόμες δράσεις. Την Παρασκευή, 28/09/2012 το απόγευμα, δεκαπέντε περίπου εθελοντές του Δήμου μας συγκεντρώθηκαν στο 2ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας για να βάψουν μια σχολική αίθουσα της πρώτης τάξης.
Παρά την έντονη ζέστη της ημέρας, οι εθελοντές εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό και κατάφεραν μέσα σε δύο μόλις ώρες να αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη συνολική αισθητική της αίθουσας, αποδεικνύοντας πως αν και διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για την πόλη μας και γενικότερα για τη χώρα μας, με διάθεση, όρεξη και ενθουσιασμό μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.
Η ομάδα εθελοντών του Δήμου θα συνεχίσει με ακόμη περισσότερες δράσεις και καλεί όποιον επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή . Σας καλούμε μέσα στον Οκτώβριο να δημιουργήσουμε μαζί το Σπίτι του Εθελοντή.

Θα αξιοποιήσουμε ένα οίκημα του δήμου και θα οργανώσουμε σε αυτό γραμματεία που θα παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση στους εθελοντές και τους δημότες μας με σκοπό τη βελτίωση και το συντονισμό των δράσεών μας, ώστε να υπάρχει μια σταθερή βάση για τις δράσεις και τις συναντήσεις των μελών της ομάδας μας.

Παράλληλα, θα καθαρίζουμε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, σε μηνιαία βάση. Θα συμμετάσχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία και θα οργανώσουμε διαλέξεις και ημερίδες με θεματολογία τη χρησιμότητα και σημασία του τεστ Παπανικολάου, παθήσεις του μαστού και πρόληψη τους, γυναικεία κονδυλώματα, HPV και DNA. Οποιαδήποτε πρότασή σας μπορεί να συζητηθεί στις συγκεντρώσεις της ομάδας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Μοσχοπούλου Όλγα, Υπεύθυνη ομάδας Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας, τηλ. 2333350141.