Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και άλλα "ψαλίδια" σε μισθούς ζητάει η Επιτροπεία.

Σε συδυασμό με την τεράστια φορολογία, οδηγούν τους Έλληνες στην οριστική και μη αναστρέψιμη εξαθλίωση!
Ψαλιδιών” συνέχεια, αφού η Επιτροπεία ζητά με ένταση και επιτακτικά να γίνουν μειώσεις παντού.
Τι απαιτούν; Απαιτούν περικοπή των αποζημιώσεων των εργαζομένων κατά 30% χωρίς προειδοποίηση απόλυσης, ενώ σε περιπτώσεις με προειδοποίηση επιμένουν τόσο στο να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης, όσο και το ποσό της αποζημίωσης που θα δίνεται κατά 16% περίπου.
Επίσης, οι “σωτήρες” της οικονομίας και της χώρας μας εμμένουν στην κατάργηση των τριετιών και επιδομάτων επί του κατώτατου μισθού, ώστε να παραμείνει στα 586 ευρώ. Ωστόσο η κυβέρνηση, εάν επιμείνει η τρόικα, εξετάζει εναλλακτικό σενάριο όπως το να περιοριστεί η αύξηση του μισθού λόγω τριετιών. 
Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9% το βασικό σενάριο που εξετάζεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι η αύξηση αυτή να μην ξεπερνάει το 5%. Δηλαδή αν σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ και με τις τριετίες φτάνει μετά από 9 χρόνια εργασίας στα 758 ευρώ, με το 5% θα φτάνει το ανώτερο μέχρι 678 ευρώ.

Μία απάντηση στο “Και άλλα "ψαλίδια" σε μισθούς ζητάει η Επιτροπεία.”

ΕΛΕΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 22% ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.