Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θέλουν να πάρουν τα πάντα (και λόγω αυτής της βουλημίας τους θα φέρουν και την κοινωνική έκρηξη)

Ας δούμε λίγο πως έχει σήμερα η κατάσταση: μέχρι το τέλος του 2012, προστατεύονται από τη διαδικασία του πλειστηριασμού ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων που η αντικειμενική τους αξία είναι έως 200.000 ευρώ.
Επίσης προστατεύεται η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως ποσού, ενώ όσοι δανειολήπτες προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν να υπαχθούν στον Νόμο Κατσέλη, «σώζουν» το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό, αφού ο νόμος προβλέπει ότι δεν εκποιείται η πρώτη κατοικία, αν ρυθμιστεί ποσό που αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας.
Όλα αυτά που; Στη χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης παγκοσμίως. Στη χώρα στην οποία οι Τράπεζες, χωρίς να ελέγχονται ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (!!!!), εκμεταλλευόμενες την “κουλτούρα” στην ιδιοκατοίκηση, έδιναν αβέρτα την περίοδο 1998-2006 δάνεια ύψους ακόμη και 300.000 ευρώ σε ανθρώπους που είχαν 15 ή 20.000 εκκαθαριστικό. Και είχαν πλήρη συναίσθηση αυτού που έκαναν! Αμφότεροι, δανειστής και δανειζόμενος – μόνο που ο δεύτερος έχει το …ελαφρυντικό της κουλτούρας που λέγαμε, αφού τα περισσότερα δάνεια αφορούσαν νέα ζευγάρια και νέα σπίτια, όχι εξοχικά ή 2η κατοικία.
Μετά από μια σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων, είναι προφανές πως οι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν να καταργήσουν το σημερινό status quo, ή να το πούμε καλύτερα, δεν θέλουν να το συνεχίσουν. Ακολουθώντας τις εντολές της Επιτροπείας.
Προς όφελος των Τραπεζών, στις οποίες είναι υποθηκευμένες εκατοντάδες χιλιάδες οικίες Ελλήνων και οι οποίες Τράπεζες θα λάβουν για την ανακεφαλαιοποίηση τους ουκ ολίγα από τα δανεικά 31,5 δις με τα οποία θα χρεωθούν εκ νέου οι Έλληνες. Τι ωραία φτιαγμένα όλα ε;; Να σε απειλεί να σου πάρει το σπίτι κάποιος που σε χρωστάει όχι λεφτά αλλά την ίδια του την ύπαρξη!!!
Η απόφαση, αν γίνει πραγματικότητα, δείχνει πως δεν λαμβάνει υπόψη βασικά μεγέθη, όπως τους σημερινούς μισθούς ή το σημερινό ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της χώρας.
Κάποιοι άμυαλοι (ή μήπως δόλιοι;) πολιτικοί αλλά και κάποιοι καθημερινοί άνθρωποι με χοντρά πορτοφόλια, προφανώς βολεμένοι (“πόθεν το βόλεμα” είναι άλλο ερώτημα!), ρωτάνε με λόγο  αλαζονικό και ελαφρά τη καρδία “τι τα ήθελαν τα δάνεια;”.
Το μυαλό τους είναι τόσο λίγο (ή λειτουργεί τόσο διαφορετικά γιατί τα συμφέροντά τους είναι παρόμοια με αυτά λαμογιών που θέλουν να ρημάξουν τη χώρα και τον λαό της), ώστε αδυνατούν να αντιληφθούν ότι μέσα σε 3 χρόνια κατέρρευσε το σύμπαν, η χώρα έχει βαρέσει φαλημέντο ανεπίσημα και συγκαλυμμένα τουλάχιστον 2 φορές και πως η επίσημη ανεργία είναι στο 25%. Πως μέσα σε 3 χρόνια προϋπολογισμοί εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών τινάχτηκαν στον αέρα επειδή 4 (έως τώρα) Κυβερνήσεις δεν είπαν μια φορά ένα “όχι” στην Επιτροπεία και στα νοσηρά της σχέδια.