Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ερώτηση βουλευτών ΝΔ (μεταξύ τους και ο Λ. Τσαβδαρίδης) για το τούρκικο "προξενείο" στη Θράκη

Βάλαμε τη λέξη “προξενείο” μέσα σε εισαγωγικά, στον τίτλο, γιατί κάθε άλλο παρά προξενείο με τη διπλωματική έννοια του όρου είναι. Αλωνίζουν οι Τούρκοι και δε βρίσκεται ένας (ΕΝΑΣ!) να τους πετάξει έξω και να το κλείσει, αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στη Θράκη τουρκική μειονότητα που να δικαιολογεί την ύπαρξή του, αλλά Μουσουλμανική. Άρα ΔΕΝ χρειάζεται, και άλλος είναι ο πραγματικός του ρόλος…
Για τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στις ενέργειες που προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατά καιρούς “περίεργες” παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής της χώρας μας, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές την 24η Οκτωβρίου στη Βουλή.
Αναλυτικότερα η ερώτηση έχει ως εξής:

“Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (Πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή – ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική.
Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.
Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του «υπερβάλλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη.
Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.
  • Επειδή κατά  καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλήμματα.
  • Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.
  • Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους.
  • Ο καταγγέλλων και εξαναγκασθείς σε  παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 1) Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγω απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;
2) Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;
3) Σε ποιες  άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;”