Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο θέσεις, δυο δηλώσεις, δυο προβλέψεις, ένα το αποτέλεσμα, ένα το θύμα!

Έλα τώρα εσύ Έλληνα και σκέψου ποιος σε δουλεύει ψιλό γαζί, ποιος σε τρομοκρατεί, ποιος από τους δυο έχει δίκιο, ποιος άδικο. Και το χειρότερο;;; Έλα τώρα εσύ Έλληνα και σκέψου πως θα βγει ένας πραγματικά βαρύς χειμώνας, είτε είσαι υπέρ είτε είσαι κατά της ακολουθούμενης πολιτικής. Γιατί πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη…
Σήμερα είχαμε δυο δηλώσεις που σχετίζονται μεταξύ τους – και μας δείχνουν τον ίδιο ακριβώς δρόμο της ανέχειας και των τεράστιων δυσκολιών που έχουμε να συναντήσουμε μπροστά μας, με το που θα μπει ο (πραγματικός και ο μνημονιακός) Χειμώνας.
Οι δηλώσεις έγιναν από 2 πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, που υποτίθεται ότι είναι σε διαφορετικούς δρόμους. Σύμπτωση; Έκτη αίσθηση; Ξέρουν κάτι παραπάνω;
Το “ωραίο” (που το είδαμε το “ωραίο” θα αναρωτηθείτε!) είναι πως οι δύο υποτίθεται πως κινούνται σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις.
Διαβάστε:

Η 1η δήλωση έγινε από τον Α. Τσίπρα (στην γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland»). Μεταξύ άλλων είπε:“Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων δεν μπορεί πλέον να πληρώνει για φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις. Πολλοί περιμένουν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο χειρότερος από τον τρομερό χειμώνα του 1941. Και αυτό, γιατί οι μισθοί και τα ημερομίσθια έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία, κατά μέσο όρο, περισσότερο από 25%.”
Η 2η δήλωση έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα (μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται η κατάργηση του ποσοστού του Δημοσίου σε σειρά ΔΕΚΟ): “Το κόστος για τη χώρα θα είναι άπειρο, αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ”, πρόσθεσε μάλιστα, ότι «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει κόσμος».