Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Τσαβδαρίδη για τα Ελευθέρια Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας

Η 100η Επέτειος απελευθέρωσης της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό, μετά από εκατονταετίες προσμονής και αιματηρών εξεγέρσεων των προγόνων μας, εορτάζεται φέτος σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Την εποποιία του μαχόμενου για την ελευθερία Ελληνισμού στα Μακεδονικά χώματα το 1912, καλούμαστε σήμερα να την περιφρουρήσουμε ακόμα περισσότερο σε χρόνους δύσκολους για τον τόπο μας. Παράλληλα καλούμαστε την σημερινή εποχή, σεβόμενοι την κληρονομιά που οι αγωνιστές Μακεδονομάχοι μας άφησαν, να προχωρήσουμε ως σύγχρονη κοινωνία στις απαραίτητες διαρθρωτικές τομές για την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας μας και την ισχυροποίηση της στο ευρύτερο βαλκανικό και διεθνές περιβάλλον στο οποίο δρα.
Ο νικηφόρος αγώνας για την απελευθέρωση του Μακεδονικού Ελληνισμού πριν από έναν αιώνα, ας καλλιεργεί διαχρονικά σε όλους μας τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα καταφέρνει να στέκεται πάντα όρθια στις προκλήσεις αλλά και τις απαιτήσεις των καιρών.