Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλία που πραγματοποίησε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, για την άμεση υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις ικανές να μετατρέψουν την ύφεση σε ανάκαμψη της οικονομίας, ξεπερνώντας αντιαναπτυξιακές εμμονές και οπισθοδρομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος. Επίσης, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική κοινωνία και οικονομία από τις αποκρατικοποιήσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές  έπρεπε να έχουν ήδη γίνει στην ελληνική οικονομία. Γιατί είναι πολύ πιο λογικό, πιο ηθικό και αποτελεσματικό, να αξιοποιήσεις τη δημόσια ακίνητη περιουσία, να παίρνεις έσοδα από τη γη που τώρα παραμένει αναξιοποίητη, παρά να μειώνεις μισθούς, συντάξεις ή να αυξάνεις φόρους» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε και σε μια σημαντική τροπολογία που υπέγραψε και έφερε στη Βουλή μαζί με άλλους συναδέλφους του και συμπεριλήφθηκε στο  παρόν νομοσχέδιο, με την οποία ζητούν την επιβολή πλαφόν στους μισθούς στελεχών και μελών διοικητικών συμβουλίων οργανισμών, αναφέροντας τα εξής: «Η οργή και η απογοήτευση γιγαντώνονται, όταν απουσιάζει το μέτρο και η δικαιοσύνη. Αναφέρομαι σε εξαιρέσεις που έγιναν, για ορισμένα στελέχη των ΔΕΚΟ και των δημόσιων οργανισμών που εξαιρέθηκαν από περικοπές, όταν οι εργαζόμενοι ματώνουν και δίνουν μάχη επιβίωσης. Στελέχη, μέλη διοικητικών συμβουλίων και οργανισμών δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, να απολαμβάνουν αμοιβές άλλων εποχών. Και μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών να κουνούν και το δάχτυλο στην κοινωνία και στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Αυτή τη στρέβλωση ήρθε να αποκαταστήσει η δική μας τροπολογία. Προτείνουμε, λοιπόν, στους φορείς του δημόσιου, όπου το δημόσιο έχει την πλειοψηφία ή η διοίκηση δεν ασκείται από τον μέτοχο της μειοψηφίας, να μην υπερβαίνουν οι συνολικές αποδοχές τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ημαθίας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια ελάχιστη συνεννόηση και συνεργασία στα μείζονα και σημαντικά θέματα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη Χώρα. Μάλιστα, προέτρεψε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αφήσουν  στην άκρη τον καταγγελτικό λόγο που χρησιμοποιούν διαρκώς και να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα και να καταθέσουν ουσιαστικές προτάσεις που βοηθούν τη Χώρα.  «Αρκείστε να περιγράφετε τα προβλήματα. Αρνείστε, επίμονα, την αλήθεια και την πραγματικότητα. Από την πολιτική σας πρακτική, απουσιάζει η ευθύνη και η συνεννόηση. Από τον πολιτικό σας λόγο, απουσιάζουν οι λύσεις και καλλιεργούνται οι αυταπάτες. Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες, δεν είναι να συμβάλλω στην αναπαραγωγή πρακτικών του παρελθόντος. Η εντολή που πήρα και που πήραμε, είναι εντολή ρήξης με το παρελθόν. Εντολή για αλλαγές, για άλλα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς, για την Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα είναι υγιής, βιώσιμη, που θα στηρίζεται στην παραγωγή μας, στις δικές μας δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων .

Τέλος, τόνισε, πως επιβάλλεται να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, για να μην σηκώνει το βάρος, μονίμως, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, για να υπάρξει ώθηση στον οικονομικό τομέα μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. «Το κράτος «επιχειρηματίας», μας οδήγησε σε ελλείμματα, διαφθορά, συντεχνιακές λογικές, παχυλούς μισθούς συνδικαλιστών και ουσιαστικά δημιούργησε μια κάστα, που θεωρούσε το κράτος κτήμα της» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε, λέγοντας, ότι «κάποιοι δίνουν τη μάχη για να σωθεί αυτή η Χώρα και κάποιοι κρύβονται χωρίς προτάσεις, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν, για κομματικό όφελος, τον πόνο και την οργή των πολιτών, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες.  Οι πολίτες όμως, έχουν γνώση και κρίνουν» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.