Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: "…προτίθεσθε να επιβάλλετε φορολογία 1% επί των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου;"

Να μη θιγούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και να μη καταργηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα αλλά να φορολογηθούν οι συναλλαγές του χρηματιστηρίου, ως ισοδύναμο μέτρο, πρότεινε προς τον Υπουργό Οικονομικών, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, με Κοινοβουλευτική παρέμβαση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, έθεσε στη Βουλή, μαζί με άλλους Βουλευτές, το θέμα της επιβολής φορολογίας στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα, πρότειναν να επιβληθεί φορολογία 1% επί των συναλλαγών του χρηματιστηρίου, ώστε να μην χρειαστεί να κοπούν, ούτε να μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις ή να καταργηθούν πολυτεκνικά επιδόματα. Με τη φορολογία αυτή θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο χρηματιστήριο, δηλαδή αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες και οι πολύτεκνοι.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Όλοι μας γνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. όμως, τα μέτρα που θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής.
Πολλά λέγονται, ότι θα συρρικνωθούν ακόμη χαμηλές συντάξεις και θα κοπούν 30 ευρώ από την βασική σύνταξη των 360 του ΟΓΑ.
Σας προτείνουμε να επιβληθεί φορολογία1% επί των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου, ώστε να μη χρειαστεί να κόψετε, ούτε να μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις ή να καταργηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα.
Με τη φορολογία αυτή θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο Χρηματιστήριο, δηλαδή αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες μας και οι πολύτεκνοι.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Προτίθεσθε να επιβάλλετε φορολογία 1% επί των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ή να λάβετε κάποια άλλα μέτρα, ώστε να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας και να μην κοπούν τα 30 ευρώ ή τα δώρα από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και τα επιδόματα των πολυτέκνων;