Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βγήκε μια λίστα και η ιστορία μπερδεύτηκε περισσότερο (και τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν σε αυτό)

Αναστάτωση (σε πολλούς) έφερε η δημοσιοποίηση μιας λίστας που υποτίθεται πως είναι η γνήσια λίστα που είχε παραδώσει πριν από καιρό σε Έλληνες επισήμους η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Λαγκάρντ.
Τη λίστα δημοσιοποίησε το περιοδικό Hot Doc, σε έκτακτη έκδοση του, χθες.
Μετά από την κυκλοφορία του περιοδικού κινήθηκε αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ο εκδότης του περιοδικού Κώστας Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε την επίμαχη λίστα κατηγορείται για επέμβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και για μετάδοση προσωπικών δεδομένων.
Ποικίλες είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις για το θέμα της δημοσίευσης των ονομάτων, είτε από πολιτικά κόμματα είτε από ανθρώπους που το όνομά τους βρίσκεται στη λίστα που το περιοδικό δημοσίευσε. Επίσης, έχουν ήδη αρχίσει να διακινούνται σενάρια για το πως η συγκεκριμένη λίστα έφτασε στα χέρια του δημοσιογράφου, για το αν αυτή μπορεί να μην είναι η γνήσια, μπορεί να είναι “πειραγμένη” ή να είναι μεν η γνήσια αλλά να είναι “ύποπτος” ο χρόνος που αυτή δημοσιοποιήθηκε (άλλωστε ήδη από χθες όλη η Ελλάδα μιλάει για τα ονόματα και μέσα στην εβδομάδα ψηφίζονται τα νέα μέτρα και όχι μόνο αυτά…)