Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυτοκτόνησε πρώην υφυπουργός

Νεκρός βρέθηκε από τη σύζυγό του Μαρία στο γκαράζ του σπιτιού του ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής (ήταν υφυπουργός στις Κυβερνήσεις Σημίτη).
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να αναφέρει τους λόγους της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του βρίσκονταν στη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.
Το όνομα του πρώην υφυπουργού είχε αναμιχθεί…
…στην υπόθεση με τα “φρουτάκια”, το 2001, και εξ’ αιτίας αυτού είχε τότε παραιτηθεί από τη θέση του στην Κυβέρνηση.
Ο Λ. Τζανής τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην δικηγορία την οποία ασκούσε με μεγάλη επιτυχία, ενώ όταν ακούστηκε το όνομά του για τη λίστα είχε δηλώσει την προηγούμενη Παρασκευή είχε επισημάνει ότι είναι «ανοιχτός σε κάθε έλεγχο διότι δεν έχει να αποκρύψει τίποτα».
Αίσθηση πάντως προκαλεί μια εξομολόγηση που έκανε σε στενό του πρόσωπο, πως δηλαδή δεν θα άντεχε να περάσει ξανά το διασυρμό (το ξανά παραπέμπει στο 2001).
Επίσης, εντύπωση προκαλεί μια δήλωση της Ροδούλας Ζήση, που ήταν την ίδια περίοδο με τον Τζανή, στην ίδια περιφέρεια, βουλευτής: “…Δεν ξέρω πόσο πιέστηκε. Όσο τον ξέρω δεν μπορώ να τον καταλάβω…Την πληρώνουν κάποιοι που έχουν περισσότερη ευαισθησία και ανθρωπιά”.