Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Δημάρχων (Βέροιας & Νάουσας) και Τσαβδαρίδη με τον υπουργό Παιδείας

Έπειτα και από την δικαιολογημένη αναστάτωση που προκάλεσε η απόφαση της Πρυτανείας του ΑΠΘ να απομακρύνει από το Φεβρουάριο του 2013 το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος από τη Βέροια και να το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την φημολογούμενη απομάκρυνση του Τμήματος Διοίκησης και Τεχνολογίας από τη Νάουσα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε συνάντηση σήμερα (Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου) με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, παρουσία της Δημάρχου Βέροιας κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου αλλά και του Δημάρχου Νάουσας κ. Τάσου Καραμπατζού προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τις εξελίξεις για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσαβδαρίδης από κοινού με τους Δημάρχους μετέφερε στον κ. Αρβανιτόπουλο την αγωνία και τον προβληματισμό ολόκληρου του κοινωνικού ιστού της Ημαθίας για την σκοπούμενη μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από τη Βέροια και τη Νάουσα, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει ένα βαρύτατο πλήγμα στην οικονομική, εκπαιδευτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Περιφερειακής μας ενότητας, η οποία πολλαπλά ευεργετείται από την εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία τους όλα αυτά τα χρόνια.
Όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Βέροιας, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι το διαφαινόμενο σκεπτικό της απόφασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, αποτελεί μία κατάφορη αδικία για τον Δήμο της Βέροιας, ο οποίος έδωσε < <γη και ύδωρ>> για την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημιακού τμήματος όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο παρέχοντας κατά κυριότητα τον χώρο για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου Τμήματος, αλλά και δαπανώντας ιδιαίτερα σημαντικά χρηματικά ποσά για τις εγκαταστάσεις του, προκειμένου να συμβάλλει με υπευθυνότητα στην ποιοτική ακαδημαϊκή του πορεία.
Ο κ. Τσαβδαρίδης και η Δήμαρχος Βέροιας επισήμαναν στον Υπουργό την < <απαξιωτική>> όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στάση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, η οποία αγνόησε τις εκκλήσεις του Δήμου και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Βέροιας για το φλέγον αυτό ζήτημα, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να παραστεί στις σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν από τον Υπουργό να κατανοήσει την αγωνία των Δημοτών της Βέροιας και να μεριμνήσει άμεσα στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την θετική έκβαση του προβλήματος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις τόσο του κ. Τσαβδαρίδη όσο και των δύο Δημάρχων, της Βέροιας και της Νάουσας, δεσμεύθηκε να εξετάσει με προσοχή τα ζητήματα, για να μπορέσει μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να αποτελέσει γόνιμο πυλώνα για την εξεύρεση μίας ικανοποιητικής λύσης.