Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στον αέρα η πώληση της ΕΛΒΙΖ στον επενδυτικό όμιλο της Ευρωφάρμ με ευθύνη της Αγροτικής Τράπεζας;

από τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
Σε υπαναχώρηση υποχρεώνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο επενδυτικός όμιλος Ευρωφάρμ, που ως γνωστόν είχε προκριθεί και είχε υπογράψει την εξαγορά της βιομηχανίας ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ. Η διαφαινόμενη υπαναχώρηση της Ευρωφάρμ έχει να κάνει με τη συστηματική άρνηση του στελεχιακού δυναμικού και των υπευθύνων της ΑΤΕbank να τηρήσουν στοιχειωδώς τους όρους της σχετικής σύμβασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο τρόπος που εξελίσσεται το όλο θέμα, ιδίως μετά τις αποφάσεις για εκκαθάριση της ATEbank, παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης με πράξεις και παραλήψεις του υπηρεσιακού μηχανισμού της τράπεζας.
Πιο συγκεκριμένα, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την επίσημη υπογραφή πώλησης της ΕΛΒΙΖ στον όμιλο Ευρωφάρμ (Απρίλιος), ο υπηρεσιακός μηχανισμός της τράπεζας αρνείται να αποδώσει στη νέα ιδιοκτησία τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ρευστοποίηση των επιταγών πελατών της βιομηχανίας, ενώ την ίδια στιγμή, παλιές υποχρεώσεις από παλιές επιταγές προς τους πιστωτές της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτες με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι οι νέοι ιδιοκτήτες. Συμβατική υποχρέωση της ATEbank αποτελούσε επίσης η έκδοση δανείου ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, του οποίου το διαθέσιμο ποσό θα πήγαινε για την κάλυψη παλιών υποχρεώσεων της ΕΛΒΙΖ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου της Ευρωφάρμ Βασίλη Χαλκίδη, o όμιλος έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από το ενδιαφέρον για την ΕΛΒΙΖ και να κινηθεί νομικά για τα θέματα που έχουν ανακύψει με απόλυτη ευθύνη του πωλητή.
Σημειωτέον ότι η περίπτωση της ΕΛΒΙΖ είναι η δεύτερη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕbank που οδηγείται σε «ναυάγιο» μετά την επικύρωση του διαγωνισμού για την πώληση της ΣΕΚΑΠ στον ινδό μεγαλοεπενδυτή Bomidala και σ’ εκείνη την περίπτωση η ιστορία είχε υπονομευθεί με ανάλογο τρόπο από μικροσυμφέροντα ψευτοπαραγόντων.