Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πετρέλαιο θέρμανσης: όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι

Οριστικές αποφάσεις από βδομάδα
Αντί επιδόματος θέρμανσης έχουν αρχίσει και σκέφτονται άλλες λύσεις, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τα …κονδύλια που είναι καταχωρημένα στον κρατικό προϋπολογισμό.
Έτσι σκέφτονται επιστροφή μέρους του επιπλέον φόρου που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι λόγω της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανση με το κίνησης, αντί για επίδομα θέρμανσης.
Αυτά συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να μην γίνει στο 100% του πετρελαίου κίνησης αλλά στο 80% (πράγμα το οποίο θα σημάνει την αύξηση το θέρμανσης από 1,00 σε 1,40 και τη μείωση του κίνησης από το 1,50 στο 1,40).
Εντός της εβδομάδας θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί – εταίροι στην κυβέρνηση Σαμαρά τι ακριβώς θα γίνει τελικά. Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ένα συγκεχυμένο τοπίο, απόλυτα μπερδεμένο γιατί θα πρέπει να ικανοποιηθεί η Επιτροπεία, να μπουν χρήματα στα ταμεία αλλά και να μην φτάσει στο αμήν ο κόσμος.