Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι Locomondo τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στην Αλεξάνδρεια

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στις 21.00.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Με ένα μοναδικό σε ζωντάνια και ενέργεια partyevent, πλημμυρισμένο από reggae, ska και latin ρυθμούς, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει η μουσική και ο χορός, ολοκληρώνονται οι πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αλεξάνδρεια 2012», με τη μεγάλη συναυλία των Locomondo, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.

Οι Locomondo, που χρόνια τώρα επί σκηνής έχουν κερδίσει τις καρδιές όλων – μικρών, μεγάλων και μεγαλύτερων παντού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – με τα τραγούδια και τη ζωντάνια που εκπέμπουν, συνηθίζουν στις συναυλίες τους να στήνουν μία γιορτή όπου κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.
Οι Locomondoτραγουδούν Live στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας, επιμένοντας πως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ” και θέλουν “να σαι εκεί… ό,τι κι αν συμβεί”!
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Έναρξη: 9 μ.μ.
Οι Locomondo είναι οι: Μάρκος Κούμαρης (φωνή, κιθάρα), Γιάννης Βαρνάβας (φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα, sampler), Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σούντρης Στράτος (τύμπανα), Μιχάλης Μουρτζής (κρουστά), Θανάσης Ταμπάκης (υπεύθυνος ήχου). Μαζί τους όπως πάντα οι: Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος «Τατού» (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι).

Λίγα λόγια για τους Locomondo….

Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο.
Ο πρώτος τους δίσκος, “Ένας τρελός κόσμος” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια όπως το “Trendy Λίτσα” και το “100 Αφρό” ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι “Στην Αθήνα” μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες. Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως “Don Drummond Jr.” για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να ακουστεί στο cd με τίτλο “12 μέρες στην Jamaica” (ΜΒΙ, Ιούλιος 2005). Τραγουδούν στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά, επηρεασμένοι από την ενέργεια και τον ήχο της Τζαμάικα, έχοντας αριστοτεχνικά πλεγμένο εντός τους το Ελληνικό στοιχείο. Ο εν λόγω δίσκος των Locomondo μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής “Φραγκοσυριανής” του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao, κ.ά.
Το γνωστό συγκρότημα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συμμετοχή τους με τη διασκευή του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη «Φραγκοσυριανή» στο soundtrackτης ταινίας του τούρκο-γερμανού σκηνοθέτη Fatih AkinSoulKitchen”, επέστρεψε στη δισκογραφία μ’ ένα διπλό LIVECD!
Το Locomondo Liveπεριέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος από τις συναυλίες τους την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές. Το διπλό livecd των Locomondoεκτός από τραγούδια δισκογραφημένα περιέχει και αρκετά αδισκογράφητα -καινούργια και παλιά- που τα έχουμε αγαπήσει, τραγουδήσει και χορέψει στις συναυλίες τους.
Tραγούδια όπως «Το μαγικό χαλί», το οργανικό “Balkan Orgy”, «Χέρια σαν κι αυτά», που μαζί με τις διασκευές των τραγουδιών του BobMarley (RedemptionSong), Manu Chao(Mala Vida), Jovanotti (Lombelico delmondo) και άλλων τραγουδοποιών της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, μεταφέρουν κάτι από την ενέργεια και τη μαγεία των ζωντανών εμφανίσεων των Locomondo.
Ο δίσκος Locomondo Live! Το 2011 έγινε χρυσός ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του DVDLocomondo live @ Petroupolis 2011.
Μετά από 5 χρόνια που οι Locomondoεπισκέπτονται τη Γερμανία για εμφανίσεις, ήρθε η ώρα για την πρώτη τους κυκλοφορία εκτός Eλλάδας. Πρόκειται για μια συλλογή “best of” με 15 τραγούδια από όλη τους την δισκογραφία. Σ’ αυτήν την κυκλοφορία υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Μια reggae διασκευή του πασίγνωστου στη Γερμανία χιτ του Udo Juergens “Griechischer Wein” που θα πει “ελληνικό κρασί”. Το τραγούδι αναφέρεται με συγκινητικό τρόπο στον Έλληνα μετανάστη μέσα από τα μάτια του Γερμανού. Η μουσική του αυθεντικού κομματιού είναι του Udo Juergens και οι στίχοι του Michael Kuntze. To 2011 το “LocomondoBest of” κυκλοφόρησε και σε βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Πληροφορίες στους διαδικτυακούς τόπους: