Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι απίστευτοι και καταπληκτικοί "σωτήρες" μας!!!!

Δεν επιτρέπεται, για λόγους απορρήτου, να αποκαλύψει η Κομισιόν τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή/και το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν αποτελεί επ΄ ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας”.
Αυτά τα καταπληκτικά άκουσε από τον πολύ Ολι Ρεν ως απάντηση σε ερώτημά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να μάθει τη “λίστα” τιμών πώλησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του αρμόδιου επιτρόπου.
Από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι, δεν υπάρχει μεν κοινοτική νομοθεσία που ν’ απαγορεύει την ευρεία κοινοποίηση τέτοιων στοιχείων, ωστόσο, τα εν λόγω στοιχεία έχουν ήδη δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και στους υποψήφιους αγοραστές.

Οπότε, reductio ad absurdum που έλεγαν και οι Ρωμαίοι, προκύπτει το εξής φανταστικό: αυτοί που δεν θα μάθουν τις τιμές είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της προς εκποίηση περιουσίας, δηλαδή ο Ελληνικός Λαός. Και μάλιστα για λόγους απορρήτου! 

Μετά έχουν άδικο όσοι μιλάνε για “ξεπούλημα των ασημικών της χώρας” (δηλαδή περίπου το 99% των Ελλήνων) ή μήπως έχει άδικο ο ευρωβουλευτής ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων πως “…Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ …”