Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οικονομία και Επιτροπεία: στο ίδιο έργο θεατές!

Σημαντική αυτή η εβδομάδα, αφού συναντώνται ο Σαμαράς με τον Μάριο Ντράγκι σήμερα το απόγευμα – υπό το πρίσμα των δηλώσεων του τελευταίου για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από μέρους της ΕΚΤ (άσχετα αν όπως είπαμε πρόκειται περί φωτοβολίδας!), και ο Στουρνάρας με τη Λαγκάρντ την Παρασκευή.
Και όλα αυτά ενώ οι δικοί μας είναι για μια ακόμη φορά με την πλάτη στον τοίχο (αν δεν βρουν το κουράγιο να τους το κόψουν, θα το δούμε το έργο τουλάχιστον άλλες 2.000 φορές!!!!):
…οι τροϊκανοί δεν δέχονται τις ελληνικές προτάσεις για τα μέτρα της διετίας 2013-2014 και πλέον ζητούν απολύσεις ή συνταξιοδότηση στα 66 ή στα 67.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναλύσει τρία σενάρια για να ικανοποιηθεί η Επιτροπεία, στα οποία θα περιλαμβάνεται η αποχώρηση από το δημόσιο επιπλέον 40.000 υπαλλήλων για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατά 150.000 μισθοδοτούμενων από το δημόσιο μέχρι το 2015 ή πρόωρη συνταξιοδότηση, μέσω ειδικού καθεστώτος για την διετία 2013-2014, στο οποίο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια και ολοκληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 ή το 2017 θα συνταξιοδοτούνται άμεσα.
φυσικά για μια ακόμη φορά θα ακούσουμε για ….μάχες που δίνονται για να σωθεί η χώρα, για να αναθερμανθεί η οικονομία και άλλα τέτοια ωραία. Αφού γνωρίζουμε (βασιζόμενοι στα ήδη λεχθέντα και πραχθέντα) πως ότι υποδείξει η Επιτροπεία θα γίνει πραγματικότητα και ο Αντώνης, ο Βαγγέλης και ο Φώτης θα ψηφίζουν με 2 χέρια ό,τι αυτή πει.