Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μίλησε στο Κοινοβούλιο ο Α. Βεσυρόπουλος σε συζήτηση για το ν/σ για την περιστολή των δαπανών

Στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλία που πραγματοποίησε, κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ο κ. Βεσυρόπουλος, γνώστης των οικονομικών θεμάτων,  – καθ’ ότι έχει τοποθετηθεί εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργείο Οικονομικών -, πραγματοποίησε μια ουσιαστική και στοχευμένη ομιλία.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τοποθετήθηκε πάνω σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που στόχο έχει την περιστολή των δημοσίων δαπανών. Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών, Ρύθμιση Θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων και άλλες Διατάξεις», οδηγεί στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των μισθωμάτων του Δημοσίου (για ακίνητα που ενοικιάζει), τη μείωση των Ειδικών Γραμματειών, την κατάργηση των εξόδων παραστάσεως του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Κυβέρνησης, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Προβλέπει επίσης τη μείωση του κόστους και την απλοποίηση των διαδικασιών δημοσιονομικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βουλευτής, υποστήριξε την περαιτέρω περιστολή των δαπανών για τις αμοιβές του πολιτικού προσωπικού και της πολιτικής διοίκησης της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι  «θα πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς τους ίδιους την περαιτέρω περιστολή των δαπανών. Η κοινωνία έξω βοά και απαιτεί να μπει ένα τέλος σε όσα θλιβερά συνέβησαν κατά τη μεταπολίτευση, που έφτασαν στο σημείο να απαξιώσουν σήμερα το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Επίσης, ο κ. Βεσυρόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νομό Ημαθίας και στην απαραίτητη ενίσχυση του αγροτικού τομέα που πρέπει να επιτευχθεί ενώ  παράλληλα, εξήρε το γεγονός, ότι τα χρήματα για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, προήλθαν από τις περικοπές που προέβλεπε το εν λόγω νομοσχέδιο. Σύμφωνα πάντως, με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Μαρτίου, θα έπρεπε να γίνει περιστολή της εξισωτικής αποζημίωσης κατά 60 εκατομμύρια ευρώ φέτος. 

Έτσι, κατά την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή προέρχομαι από έναν αγροτικό νομό, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη συμβολή του παρόντος νομοσχεδίου, στην άμεση και πλήρη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών με τις επιλογές που έκαναν, κατάφεραν από τα ποσά που εξοικονομήθηκαν από τη μείωση των δαπανών, για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας, να τα χρησιμοποιήσουν, ώστε να καταβληθεί στο ακέραιο η εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους. Εξάλλου, με βάση τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Μαρτίου, θα έπρεπε να γίνει περιστολή της εξισωτικής αποζημίωσης κατά 60 εκατομμύρια ευρώ φέτος, αλλά με όλες αυτές τις ενέργειες και με βάση τα χρήματα του ΕΣΠΑ, αποδόθηκε η εξισωτική αποζημίωση πλήρως στους κτηνοτρόφους. Μια επιλογή καίριας σημασίας, καθώς η ενίσχυση του αγροτικού τομέα είναι απαραίτητη, ώστε να δοθεί μια σημαντική αναπτυξιακή ώθηση που τη δεδομένη στιγμή είναι αναγκαία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής Ημαθίας, τόνισε προς κάθε κατεύθυνση, ότι, είναι  άμεση ανάγκη, να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, λέγοντας αλήθειες και να πορευτούμε από εδώ και στο εξής, με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.