Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού: "γενναία χρηματοδότηση των παιδ. σταθμών, για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά"

Την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας» κατέθεσε χθες στη συνεδρίαση του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Αλευράς, ζητώνταςτην γενναία χρηματοδότηση των βρεφικών- παιδικών σταθμών ώστε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονιών για τα παιδιά τους και να καταργηθούν άμεσα τα τροφεία.
Με δεδομένο ότι η ΚΕΔΕ συμφώνησε να κόψουν ακόμα κι απ’ το φαΐ των παιδιών με πρόσχημα την αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα πάνε στους σταθμούς, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι για τη σημερινή κατάσταση των δήμων οι ευθύνες δε βαρύνουν μόνο τη σημερινή και τις παλιότερες κυβερνήσεις αλλά και την πλειοψηφία των δημάρχων και τη διοίκηση της ΚΕΔΕ. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει σήμερα πως δε γνώριζε ότι αργά ή γρήγορα τα πράγματα θα έφταναν στο απροχώρητο.

Σαν άμεσα μέτρα πρότεινε:

-κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.
-πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
-απόδοσηόλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011 – 2012.
-άμεσηδραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
-κατάργησητης επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
Καμία απόλυση – Οχι στη νέα εφεδρεία. Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-προσλήψειςνέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
-γενναίαχρηματοδότηση για τους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς – Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονιών για τα παιδιά τους – Κατάργηση των τροφείων.
-ενίσχυσηκαι επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ένταξή του στις δομές των δήμων. Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
-κρατικήχρηματοδότηση για εφαρμογή μέτρων για τη δημόσια υγεία, στελέχωση και εξοπλισμό των δημοτικών ιατρείων για την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ιδιαίτερα σε απόρους και ανασφάλιστους.
-αφορολόγητοπετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία, βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα κλπ.
-πρόγραμμαδημοσίων επενδύσεων με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή άλλων πόρων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές υποδομές που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών
πηγή: http://alhtheia11.blogspot.gr