Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισπανία: και επίσημα σε 1.740.000 νοικοκυριά δεν εργάζεται κανείς!!

Όπου εφαρμόζονται οι συνταγές των σωτήρων (γιατί δεν ήρθαν μόνο στην Ελλάδα για να …σώσουν τη χώρα, πήγαν και αλλού!), τα πράγματα πάνε κατά βελζεβούλη μεριά.
Στην Ισπανία – η οποία πλέον διαπραγματεύεται επίσημα μια γερή οικονομική “στήριξη” – οι άνεργοι έφτασαν επίσημα τα 4,63 εκατομμύρια τον μήνα Αύγουστο. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας υπολογίζεται, σε τριμηνιαία βάση, από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE), και διαμορφώθηκε στο 24,63% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 38.179 (0,83%) σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας της χώρας. 
Πρόκειται για τον πρώτο μήνα αύξησης των ανέργων έπειτα από μία σειρά τεσσάρων μηνών (Απρίλιος-Ιούλιος) κατά τους οποίους ο αριθμός των ανθρώπων δίχως εργασία σημείωνε σταθερή μείωση. Συνολικά, εκτιμάται πως περίπου 1,74 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που εργάζεται. Με δεδόμενο ότι για πολλούς ανθρώπους η ανεργία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, η Μαδρίτη αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα να αυξήσει τη διάρκεια παροχής επιδόματος ανεργίας. 
Το επίδομα ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά μήνα και σε 450 για αυτούς που έχουν σύντροφο και τουλάχιστον δύο τέκνα.