Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: μια ανακοίνωση και μια ανάρτηση σε social media

Δεν θα αρχίσουμε να γράφουμε για “Πόλεμο στον εμπορικό σύλλογο Αλεξάνδρειας” ή για “Διαφωνίες με φόντο την κρίση στα καταστήματα” και άλλα τέτοια ωραία. Απλά θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια άκρη, διότι και εμείς (μαζί με άλλους) έχουμε μπερδευτεί ολίγον!
Χθες είχαμε μια ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο (η οποία μας εστάλη και την αναρτήσαμε και εμείς στην “Περισκόπηση”, ΕΔΩ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή ο Σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στις σημερινές κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε μια ανάρτηση μέσα από το facebook από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιάννη Τσαρτσάνη, ο οποίος διαφωνούσε με την απόφαση αυτή και έκανε λόγο για λήψης αποφάσεων στο πεζοδρόμιο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «..θα ήταν καλό να παίρνονται οι αποφάσεις συλλογικά και κατόπιν ψήφισης του θέματος βάσει του καταστατικού …και όχι σε κάποιο πεζοδρόμιο της Αλεξάνδρειας».

Τι άλλο θέλουν όσοι ασχολούνται με την προβολή των εν δήμω γεγονότων;;
Βούτυρο στο ψωμί τους μια διαμάχη στους κόλπους του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας! Και φυσικά…
…το εκμεταλλεύονται δεόντως. Προς όφελός τους φυσικά και όχι προς όφελος του Ε.Σ. (μια που η κουβέντα γίνεται για αυτόν).
Και έτσι, πήρε φωτιά το Κορδελιό! Μια ανακοίνωση και μια ανάρτηση σε social media.
Και στη συνέχεια, γύρω στις 21.30 το βράδυ, έφτασε μια νέα ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο (διαβάστε την ΕΔΩ), που φαίνεται πως αισθάνεται την ανάγκη να εξιστορήσει τι συνέβη και ελήφθη η απόφαση για μη συμμετοχή.
Όπως και να έχει, η άποψη μας είναι διαφορετική: θα έπρεπε να λειτουργούν αλλιώς στο Σύλλογο, σε άλλη βάση. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι, που εκπροσωπούν δεκάδες επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους. Ας βγουν στο δρόμο, ώστε να πιάσουν το σφυγμό αυτών που εκπροσωπούν και ας πράττουν αναλόγως. Ο πόλεμος που οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες δέχονται είναι ανηλεής. Δεν υπάρχει χώρος για “διαμάχες” (και μάλιστα δημόσιες). 
Ας κάνουν τη διαφορά, όλοι μαζί. Γιατί οι καιροί εκτός από πονηροί είναι και δύσκολοι…