Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τελικά θα τους δώσουν και τα κλειδιά

Της Μιχαλούς (από “Το Ποντίκι)
Σύγχρονο Νταχάου φαντάζονται την Ελλάδα οι εντολοδόχοι της Τρόικας… 
Ακόμη και η εφημερίδα  De Morgen τους κράζει λέγοντας ότι ζητούν οι Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.
Πιέζουν επίσης τον Βρούτση για μείωση της αποζημίωσης στο 50% τουλάχιστον στο μισό που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας
Όλα αυτά τα ζητούν την ώρα που επίσημα στοιχεία κρούουν το κώδωνα του κινδύνου ότι πια το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 22,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός  δηλαδή των πολιτών που δεν έχουν δουλειά ξεπερνά τα 1.168.761 άτομα.
Γουστάρουν οι άνθρωποι τα βασανιστήρια των λαών και έχουν και τον τρόπο τους για να τα θέσουν σε εφαρμογή…Έτσι για να τα φάμε αμάσητα όλα αυτά, έβγαλαν τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Θάνο Κατσάμπα να μας πει με τρομοκρατικό ύφος ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω!!!
Στη συνέχεια…

…θα ανασύρουν την παλιά και γνωστή σε όλους μας μέθοδο με το «δάχτυλο που δείχνει» το πρόβλημα… Η «αγαπημένη» εσωτερική τρόικα Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα το κρατούν ψηλά, θα το κουνούν, κοιτώντας τον φακό της κάμερας και θα μας λένε τι πρόκειται να πάθουμε αν δεν ακολουθήσουν τις υποδείξεις τους …Μαζί με αυτά βέβαια θα τονίσουν ξανά ότι είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουν, χωρίς αυτά δεν θα έχουμε ρεύμα, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις και όλα αυτά τα ωραία και τα επικοινωνιακά.

Πλέον όμως ο λαός σκέφτεται…Έτσι κι αλλιώς δεν έχω ήδη γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω; Η σύνταξη μου έχει πλέον κατακρεουργηθεί; Το ρεύμα άραγε θα έχω να το πληρώσω τον άλλο μήνα;
Δεν θέλουμε πια την φυλακή σας και μπορούμε να την απορίψουμε…