Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόστιμο σε Ευρωβουλευτή επειδή τα ‘χωσε χοντρά στην προεδράρα!!


…και επειδή το συγκεκριμένο βίντεο σας το έχουμε δείξει, στο τέλος της ανάρτησης σας έχουμε ένα άλλο. Τίτλος; “Ποιοι στο διάολο είστε εσείς…”

Πρόστιμο 2.980 ευρώ επιβλήθηκε στο βρετανό ευρωβουλευτή  Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο». Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010. Το πρόστιμο επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2010 ο τότε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε καταδικάσει τον βρετανό ευρωβουλευτή σε πρόστιμο 2.980 ευρώ για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του Προέδρου της ΕΕ. Το ποσό αυτό ισούται με 10 ημερήσιες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για τη συμμετοχή τους στις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ο Φάρατζ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή που του επιβλήθηκε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή του Φάρατζ υποχρεώνοντάς τον επιπλέον να πληρώσει τα έξοδα της δίκης.

Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο twitter: «Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της ΕΕ». Ο Φάρατζ ανήκει στην ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και στο κόμμα UKIP.

Δείτε τώρα ένα ακόμη βίντεο, που ο Φάραντζ τους τα χώνει πάλι: