Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στα Τρίκαλα Ημαθίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας “Ανατολική Ρωμυλία” και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, συνδιοργανώνουν φέτος το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στις 25 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου των Τρικάλων.
Ένας επιτυχημένος θεσμός πλέον που μοναδικό στόχο έχει τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς φέρνοντας τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να απολαύσετε παραδοσιακές μελωδίες από 100 και πλέον μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ….
…χορευτικά συγκροτήματα με τη συνοδεία γκάιντας, να κάνετε μια βόλτα στα περίπτερα με τα παραδοσιακά προϊόντα, να παίξετε παραδοσιακά παιχνίδια, καθώς επίσης και να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν από τις 18:00 (εισηγήσεις με θέμα την κατασκευή της γκάιντας του Έβρου και της Αλιστράτης Σερρών από τους Γιάννη Ντομπρίδη και Βασίλη Καρακούση – προλογίζει ο Γιώργος Μελίκης), την παρέλαση των γκαϊντατζήδων που θα ξεκινήσει στις 20:30 από την πλατεία του χωριού προς το χώρο του φεστιβάλ και να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί στο γλέντι που θα ακολουθήσει με παραδοσιακά μουσικά σχήματα και τη μοναδική φωνή του Βαγγέλη Δημούδη.
Παρουσιάζει η Μαρία Λαδά.
Το Φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το www.periskopisi.blogspot.gr(θα υπάρχει ειδική ανάρτηση εκείνη την ημέρα και ώρα).
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
την υπεύθυνη της διοργάνωσης κα. Έφη Χατζηχηδίρογλου (Κέντρο Διοργάνωσης εκδηλώσεων Pro-παντός) στο τηλέφωνο: 6972006316
Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα Ημαθίας!