Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τραπεζικών deals συνέχεια

Κατά πως φαίνεται οδεύουμε στη δημιουργία δυο (ή το πολύ τριών) μεγάλων τραπεζικών ομίλων, όπως είχαν προβλέψει εδώ και χρόνια κάποιοι.

Οι συνέπειες ακόμη δεν μπορούν να αποτιμηθούν, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και το νεφελώδες τοπίο που έχει να κάνει με τις προθέσεις όσων μείνουν “έξω από το χορό” των συγχωνεύσεων, απορροφήσεων, εξαγορών κλπ.
Έτσι, μετά το κλείσιμο μικρών τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών, μετά το deal Πειραιώς-Αγροτικής, σήμερα υπέβαλαν σήμερα και ανακοίνωσαν επίσημα τις προσφορές τους για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, ενώ πρόταση για την εξαγορά έχει υποβάλει και η Alpha Bank.
H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
Σημειώνεται ότι για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλλει ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole.