Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το πρώτο μας μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012

του Παναγιώτη Περπερίδη
Ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ηλίας Ηλιάδης, με αθωότητα μικρού παιδιού, με γνησιότητα πρωτοφανή, μας κέρδισε όλους. Με τα σπαστά Ελληνικά του έστειλε το ισχυρότερο μήνυμα σε όλους μας: «Μπορώ ,όταν θα πέσω, να σηκωθώ. Γι΄ αυτό είμαστε πρωταθλητές. Όταν πέφτουμε πρέπει να σηκωνόμαστε».
Λίγο νωρίτερα μετά την ήττα από τον Ρώσο είχε παραδεχτεί: «Ήταν πολύ καλύτερος και δίκαια νίκησε. Το τζούντο διδάσκει σεβασμό».
Και στη συνέχεια για τον μικρό τελικό και το μετάλλιό του: «Η Ολυμπιάδα δεν είναι μόνο για σένα, είναι για όλη τη χώρα, για να δώσεις χαρά σε αυτούς που σε θαυμάζουν. Ένιωθα ότι κουβαλάω στις πλάτες μου όλη την Ελλάδα».

Ο Ηλίας αφιέρωσε τη νίκη στους Έλληνες, στην κόρη του και στο Θεό. Κι έσπευσε να προσθέσει: «το σημαντικότερο δεν είναι να είσαι μεγάλος αθλητής, αλλά μεγάλος άνθρωπος».

Αν δείτε στο βίντεο του pamesports.gr την έκφρασή του όταν αγκάλιασε την κόρη του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, αν παρατηρήσετε τη γλυκύτητα στα μάτια του, θα καταλάβετε για ποιόν άνθρωπο μιλάμε.
Μέχρι χθες δε μου άρεσε καθόλου το τζούντο, προφανώς γιατί δεν μπορούσα να κατανοήσω τη φιλοσοφία του. Από χθες…

θαυμάζω και σέβομαι τον άνθρωπο Ηλία Ηλιάδη. Όχι για την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αθλητική του αξία. Κυρίως για το γνήσιο βλέμμα του, για την καθαρή ψυχή του και για το μήνυμα που έστειλε σε όλη την Ελλάδα.

Ναι λοιπόν Ηλία Ηλιάδη, έχεις δίκιο. Πέσαμε και τώρα πρέπει να σηκωθούμε. Φορείς ιδεών, μηνυμάτων και στάσης ζωής οι αθλητές μας, διδάσκουν και εμπνέουν με όσα πράττουν, αλλά και με όσα λένε εντός και εκτός γηπέδου, σταδίου, τατάμι, ταπί…
Με αυτή τη λογική θα καταγράψουμε και σήμερα Ολυμπιακές στιγμές στο www.pamesports.gr. Αυτός ο αθλητισμός και αυτοί οι λειτουργοί του , σαν τον Ηλία Ηλιάδη, μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, να γουστάρουμε και να συνεχίζουμε. Κόντρα στην υποκρισία του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος. Καθαρά και ξάστερα!