Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


Την ανάγκη άμεσης αναβάθμισης του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας στο οποίο εδρεύει το 3οΤΕΑΣ αλλά και το ενδεχόμενο περαιτέρω αξιοποίησης του ως εμπορευματικό – μετακομιστικό αεροδρόμιο ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο σε συνάντηση που είχε μαζί του στο Υπουργείο ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης την Τρίτη 21 Αυγούστου.

Tης συνάντησης με τον Υπουργό, προηγήθηκε επίσκεψη του Βουλευτή προς ενημέρωση για το ίδιο θέμα στον Διοικητή του 3ου ΤΕΑΣ, Αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Μπαντιμαρούδη.
Ο κ. Τσαβδαρίδης στη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, μετέφερε εκ νέου στον Υπουργό το χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής μας Ενότητας για την ανάληψη από το Υπουργείο συγκεκριμένων ενεργειών που θα δώσουν νέα πνοή και θα αναδείξουν ουσιαστικά τον κομβικό ρόλο του Αεροδρομίου, τονίζοντας του ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας το οποίο και αποτελεί το μοναδικό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, φιλοξενεί σήμερα στις εγκαταστάσεις του μόνο έναν μικρό αριθμό ελικοπτέρων, ενώ ήδη από το 2006 υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση της τότε κυβέρνησης για τη μεταφορά σε αυτό των ελικοπτέρων CH-47 CHINOOK από τα Μέγαρα. Η μεταφορά βέβαια αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε, αν και για τον λόγο αυτό, όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, είχαν διατεθεί σχετικές πιστώσεις και έγιναν νέες εγκαταστάσεις (Διοικητήριο, θάλαμοι, εστιατόρια και υπόστεγα).

Καμία θετική εξέλιξη, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης στον Υπουργό, δεν υπήρξε ούτε έπειτα από μεταγενέστερη απόφαση εγκατάστασης στο Αεροδρόμιο της νέας μονάδας των γαλλικών ελικοπτέρων που είναι υπό παραλαβή, αφού η εν λόγω απόφαση άλλαξε εκ νέου και ήδη η μονάδα εγκαταστάθηκε στα Μέγαρα και στη συνέχεια στο Βόλο,  γεγονός που καταδεικνύει την βούληση για την αναβάθμιση των στρατιωτικών αεροδρομίων τόσο των Μεγάρων όσο και του Βόλου εις βάρος αυτού της Αλεξάνδρειας, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον την προοπτική να κλείσει, καθότι τα λίγα ελικόπτερα που διαθέτει είναι ήδη προς απόσυρση λόγω παλαιότητας.
Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε δε στον Υπουργό ότι τα μεταφορικά ελικόπτερα (Chinook και γαλλικά) θα πρέπει να εδρεύουν στην Αλεξάνδρεια, καθότι η μοναδική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71 Α/Μ ΤΑΞ) εδρεύει δίπλα στην Αλεξάνδρεια και θα είναι ευκολότερη η συνεργασία των δύο υπηρεσιών των Ένοπλων Δυνάμεων μας.
Τέλος, ο κ. Τσαβδαρίδης, ζήτησε από τον Υπουργό να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να μπορέσει το συγκεκριμένο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας να λειτουργήσει παράλληλα και ως εμπορευματικό – μετακομιστικό, αξιοποιώντας κατά τον τρόπο αυτό σε μέγιστο βαθμό τόσο την εξαιρετική γεωγραφική του θέση, όσο και τις διογκούμενες ανάγκες σε αυτό τον τομέα που έχουν οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας της Ημαθίας οι οποίες διαχειρίζονται, εμπορεύονται και μεταφέρουν από τα εδάφη της τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων.