Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη στη Λάρισα για το πράσινο σκουλήκι

Ευρεία σύσκεψη για το πράσινο σκουλήκι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Βασικός στόχος της σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και συμμετείχαν οι τέσσερις τοπικοί αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι ΕΑΣ, εκπρόσωποι αγροτών, εκπρόσωποι γεωπόνων και γεωτεχνικών, στελέχη του ΕΛΓΑ Λάρισας ήταν να εντοπιστεί η έκταση του προβλήματος αλλά και να αναζητηθούν τρόποι προκειμένου να καλυφθούν οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν…

…η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να ζητήσει και επίσημα την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να προβλέπεται αποζημίωση και για ασθένειες όπως το πράσινο σκουλήκι, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην βαμβακοκαλλιέργεια της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καλύτερες εκτιμήσεις για το ακριβές μέγεθος της καταστροφής στη βαμβακοκαλλιέργεια θα γίνουν περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και του ΕΛΓΑ έχουν μια πρώτη εικόνα για τα προβλήματα που προκάλεσε το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοφυτείες.