Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συντεταγμένη έξοδο απ’ την ευρωζώνη “βλέπει” η Bank of America-Merrill Lynch

Συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη “βλέπει” με έκθεσή της η Bank of America-Merrill Lynch κάνοντας λόγο ότι προς τον σκοπό τούτο θα ληφθούν μέτρα προετοιμασίας. Οι αναλυτές, σε μια έκθεση με ημερομηνία 10 Αυγούστου 2012, αναφερόμενοι στην Ελλάδα, εκτιμούν ότι η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί ως έχει «απλά δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας». Και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της χώρας από το ευρώ «μια κι έξω», αλλά ότι…
θα ληφθούν μέτρα προετοιμασίας απέναντι στην αυξανόμενη πιθανότητα εξόδου σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Σε απλά ελληνικά, όταν προετοιμαστούν άπαντες εντός και εκτός Ελλάδας, η χώρα θα πάψει να έχει ως νόμισμά της το ευρώ και θα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. 
Τέλος, όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση – με την κρίση χρέους να “στοιχειώνει” την Ευρώπη από άκρη σε άκρη, δεν βλέπουν λύση αν διατηρηθούν οι υπάρχουσες πολιτικές. Η κρίση διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και πλήττει τόσο τις επενδύσεις όσο και την κατανάλωση, λειτουργώντας ανασταλτικά για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Φυσικά, απ΄την άλλη έχουμε δηλώσεις που έρχονται από τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση πως θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ενώ υπάρχει και η εκτίμηση – δια του Άνχελ Γκουρία (που είναι ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού) – πως η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Άποψή μας; παιχνίδια (και δηλώσεις) αξίας τρισεκατομμυρίων στις πλάτες πολλών λαών, όχι μόνο του Ελληνικού…