Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνελήφθη 30χρονος Έλληνας για τη δολοφονία στην Πάρο

Έλληνες και μάλιστα συνδεόμενοι με την τρομοκρατία φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις πως ήταν οι ληστές-δολοφόνοι της Πάρου.
Ήδη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κρατείται και ανακρίνεται ένας ημεδαπός ηλικίας 30 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους δολοφόνους της Πάρου. Στις 10 το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ο 30χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι ως ο δράστης της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο.
Στο παρελθόν είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των “Πυρήνων της Φωτιάς” και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο – μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες – είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.  Όμως εκείνο το διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει την συμμετοχή του 30χρονου στην οργανωση-μαζί με μια κοπέλα που θεωρείτο επίσης ύποπτη.
Μετά την εξέταση των βίντεο από την ληστεία στην Πάρο αλλά και την ανάλυση DNA κι άλλων δεδομένων οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ…

…- κι ενώ οι έρευνες είχαν φθάσει σε αδιέξοδο – φαίνεται να στοιχειοθετούν την συμμετοχή του 30χρονου αντιεξουσιαστή στο έγκλημα του κυκλαδίτικου νησιού. Ο φερόμενος ως ένας εκ των δραστών της αιματηρής ληστείας σε υποκατάστημα τραπέζης της Πάρου αρνείται να πει το παραμικρό όπως επίσης και να δώσει δείγματα DNA, αλλά και αποτυπώματα. 

Όλο αυτό το διάστημα και κάτω από άκρα μυστικότητα οι άνδρες της ασφάλειας διερευνούσαν εξονυχιστικά τα ευρήματα από το περιστατικό. Με το που έγιναν γνωστά τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το τζόκεϊ που φορούσε ένας από τους δράστες, αλλά και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από το καρτοκινητό που είχε βρεθεί, οι αρχές χρειάστηκαν μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν στην πρώτη σύλληψη. 

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες.