Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση στη Μελίκη μεταξύ Τοπικής Αρχής, καταστηματαρχών και συλλόγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Μελίκης (Σ.Ε.Ε.Μ.Π.), πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Αλεξάνδρειας με καταστηματάρχες από τον κλάδο της εστίασης της Μελίκης και από εκπροσώπους των συλλόγων της περιοχής.
Θέμα της συζήτησης ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τους συλλόγους στην πλατεία της Μελίκης, κυρίως την περίοδο του πανηγυριού, και με την ανοχή του Δήμου προσφέρουν υπηρεσίες εστιατορίου έναντι αμοιβής, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις γύρο επιχειρήσεις.
Η εκπροσώπηση του Δήμου έγινε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μελίκης κ Γ. Μαντζώλα καθώς και από τον δημοτικό σύμβουλο κ Β. Μητρόπουλο. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων «Φίλιππος Μελίκης» και «Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και περιχώρων» ενώ περιορισμένη ήταν η παρουσία των ίδιων των καταστηματαρχών για τους οποίους ήταν και το κυρίως θέμα.
Παρά την περιορισμένη συμμετοχή, ακούστηκαν πολλές παρατηρήσεις, διευκρινήσεις και ουσιώδεις προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει.
Κάποιες από τις προτάσεις αυτές  ήταν:
–  Να μπαίνουν οι επιχειρήσεις πιο εύκολα στην διαδικασία της χορηγίας όσον αφορά τις εκδηλώσεις των συλλόγων, απαλλάσσοντας τους από το οικονομικό βάρος και να μην χρειάζεται έτσι να διοργανώνουν τέτοιες ενέργειες για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.
–  Να συνεχίσουν να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις αφού βοηθάνε στην συγκέντρωση μεγάλου πλήθους πολιτών, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά για να ευνοούνται και οι επιχειρήσεις σε άλλα σημεία της Μελίκης.
–  Να οργανωθεί το πανηγύρι σε ένα ουδέτερο μέρος, έξω από τον οικισμό της Μελίκης, όπου θα μπορούν να παίρνουν μέρος και οι τοπικές επιχειρήσεις με προσωρινά καταστήματα.
–  Να οργανώνουν οι σύλλογοι εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων μέσα σε καταστήματα, ενισχύοντας έτσι και την τοπική αγορά
– Να αναλάβει τις εκδηλώσεις, (χρηματοδότηση-οργάνωση) ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Μελίκης & Περιχώρων και να κατανέμει αυτός τον χρόνο και τον τόπο των εκδηλώσεων.
Έγιναν και δηλώσεις από μέρους των συλλόγων που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «Φίλιππος Μελίκης» δήλωσε ότι φέτος θα απέχει από τις εκδηλώσεις του πανηγυριού και ότι θα οργανώσει μόνος του σε απομακρυσμένο μέρος από την πλατεία συναυλία με γνωστό τραγουδιστή.
Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων δήλωσε ότι πλέον με το σταμάτημα της χρηματοδότησης από τον Δήμο, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις εκδηλώσεις μιας και οι οικονομικές απαιτήσεις για να καλυφθούν είναι πολύ μεγάλες και αφού είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν τα χρήματα από δωρεές και χορηγίες από τις τοπικές επιχειρήσεις, αναγκάζεται να προβεί και αυτός σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Δήλωσε δε ότι αν δεν γινόταν καθόλου οι εκδηλώσεις τις μέρες αυτές στην πλατεία το πλήγμα στα καταστήματα από την έλλειψη του κόσμου θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης θα γίνει μια επιπλέον συνάντηση της Δημοτικής Αρχής, παρουσία του ίδιου του Δημάρχου,  με το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Μ.Π. και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αποκλειστικά από το Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.