Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση Κυβέρνησης – Επιτροπείας…

…δίχως λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα (τα οποία θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή των Ελλήνων από τις θάλασσες).
Και νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων αύριο και μεθαύριο.

Το μεσημέρι τελείωσε η συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων και της Επιτροπείας και έτσι έληξε ένας ακόμη γύρος διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων, συνομιλιών, διαπραγματεύσεων (μπορούμε να δώσουμε όποιο όνομα θέλουμε).
Σκοπός της συνάντησης ήταν η  εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα οριστικοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας και θα ανακοινωθούν λεπτομερώς τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι ξένοι κατέθεσαν στη συνάντηση κατάλογο μέτρων, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, βρίσκουν σύμφωνη την κυβέρνηση ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα αποσταλούν στην τρόικα κάποιες νέες προτάσεις.
Το πρόβλημα είναι να συμφωνηθούν τα πάντα πριν από τη συνάντηση του Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη νέα συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα.