Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Να ‘χανε να λέγανε οι Βρετανοί…

Τρελάθηκαν οι Βρετανοί και ξεκίνησαν για πολλοστή φορά να τα βάζουν με την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η “ευκαιρία” τους δόθηκε όταν ανακάλυψαν πως ορισμένοι Έλληνες έκλεισαν το Carlton Club στο Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, για να το μετατρέψουν σε «Σπίτι των Ελλήνων». 
Οι δικοί μας αναφέρουν πως τα έξοδα έχουν καλυφθεί από χορηγίες, ενώ ο πραγματικός οργανωτής της ιστορίας στο Carlton Club, το Ελληνοβρετανικό επιμελητήριο δια δήλωσης του προέδρου του Χάρη Οικονομόπουλου έβγαλε μια ανακοίνωση που τους βάζει ελαφρώς στη θέση τους. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος αναφέρει ότι “Ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Independent ήταν προαποφασισμένος και είναι ανυπόστατος. Ο συντάκτης του άρθρου απεγνωσμένα προσπάθησε να δημιουργήσει μια ιστορία και…

επέλεξε έναν τίτλο ο οποίος διαψεύδεται ακόμη και από στοιχεία που παραθέτει μέσα στο κείμενο του. Δηλώνω κατηγορηματικά πως ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και κανένας Έλληνας αξιωματούχος, έχουν δαπανήσει ένα ευρώ για το Σπίτι των Ελλήνων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, της Συμμαχίας για την Ελλάδα και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρία
Το θέμα είναι πως οι Βρετανοί, μετά τα ξεφτιλίκια που έκαναν το 2004 (τότε που οι δημοσιογραφάρες τους έμπαιναν στα γιαπιά του “Αθήνα 2004” για να …ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας) επανέρχονται. Σαν τις γάτες, που ψάχνουν άμμο για να καλύψουν τα δικά τους κακάκια….
Και επανέρχονται ξεχνώντας ότι δεν ήταν οι Έλληνες που δεν ήξεραν που είναι τα κλειδιά σταδίων, ξεχνώντας πως δεν είναι οι Έλληνες που άφησαν άδεια στάδια επειδή μοίρασαν ένα κάρο εισιτήρια σε σπόνσορες, ξεχνώντας πολλά και διάφορα τα οποία κάνουν την (πανάκριβη) ελληνική διοργάνωση να μοιάζει με όαση οργανωτικότητας μπροστά στο δικό τους χάος.
Αλλά ποιος να μιλήσει και τι να πει…