Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μετακινήσεις αστυνομικών στη Θράκη (και αλλαγές στη φύλαξη πολιτικών προσώπων)

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια μετακινούνται στην παραμεθώρια ζώνη αλλά και στα ενδότερα της Θράκης 1.881 συνοριακοί φρουροί. Η σχετική απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε από τον υπουργό μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπό τον φόβο κύματος μετανάστευσης λόγω και των γεγονότων στην Συρία. 
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης, ταξίαρχο Ιωακείμ Τσουκνάδη, από το σύνολο των 1.881 συνοριοφυλάκων που θα μετακινηθούν στις 2 Αυγούστου και για διάστημα δυο μηνών στην περιοχή, οι 820 θα τοποθετηθούν στην ζώνη ευθύνης της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και οι 770 στη περιοχή της Α.Δ. Ορεστιάδος. Οι υπόλοιποι θα ενισχύσουν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης…

των περιοχών Ροδόπης και Ξάνθης. Παράλληλα, το έμψυχο δυναμικό θα πλαισιωθεί και με 25 πλωτά που θα συνδράμουν ουσιαστικά στη συνολική επιχείρηση αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Πάντως, η πρόθεση για μετακίνηση συνοριοφυλάκων στη Θράκη ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Πρέβεζα.
Επίσης, 1.500 αστυνομικοί που σήμερα βρίσκονται αποσπασμένοι στη φύλαξη «υψηλών» προσώπων πρόκειται να ριχθούν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας “…ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα …”. Επίσης προβλέπεται μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα (πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς) ενώ για τους βουλευτές δεν γίνεται καμία πρόβλεψη και σύμφωνα με το σχέδιο αυτοί θα φυλάσσονται από την Αστυνομία μόνο σε “ειδικές περιπτώσεις”.