Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λονδίνο 2012 τέλος – πάμε για το Ρίο τώρα

Με μια σαφώς καλύτερη από κάθε άποψη τελετή λήξης (σε σχέση με το χάλι της τελετής έναρξης) το Λονδίνο έδωσε τη σκυτάλη στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Πουλιά-τραγουδιστές που πετούσαν, πολλά γνωστά συγκροτήματα της πόπ και της ροκ μουσικής, πολλά λονδρέζικα ταξί σε διάφορα χρώματα, με τον Πελέ στη σκηνή, με “επίσημους” που δεν είπαν κάποια χοντράδα, έ, κάπως έτσι έληξαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Και αν εβγαζες από το ντεκόρ τους ολυμπιακούς κύκλους, τότε η τελετή λήξης θύμιζε μια μεγάλη και καλά οργανωμένη συναυλία.
Για την Ιστορία να αναφέρουμε πως η χώρα μας έκανε αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις και κατέλαβε την 75η θέση στην κατάταξη των χωρών που πήραν έστω και ένα μετάλλιο. Καταφέραμε να έχουμε στις αποσκευές της επιστροφής 2 χάλκινα μετάλλια και ένα ολυμπιακό ρεκόρ – χάλκινο από τον Ηλιάδη, χάλκινο από Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία και ένα ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου από την Υφαντίδου.
Χίλια ευχαριστώ σε αυτούς που κατάφεραν να μας κάνουν υπερήφανους και να δούμε τη σημαία μας να ανεμίζει, που έκαναν τον κόσμο να μιλάει για την Ελλάδα (σε μια δύσκολη συγκυρία) με τρόπο που δεν ήταν απαξιωτικός.