Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λαθρομετανάστευση: δεν είναι θέμα που παίζεις με τις λέξεις…


Η Διεθνής Αμνηστία έβγαλε μια ανακοίνωση (ΕΔΩ) που όσο και να θέλεις να τη δεις με θετική ματιά ΔΕΝ μπορείς!
Σε ορισμένα πράγματα που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο διεθνής αυτός οργανισμός έχει δίκιο.
Όμως κάνει αναφορά σε “παράτυπους μετανάστες”. Αναφέρει μεταξύ άλλων πως “Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τη μαζική καταστολή των “παράτυπων μεταναστών” από την αστυνομία και να επιτρέψουν αποτελεσματική πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας“.
Ατυχής (το ελάχιστο) η αναφορά σε “παράτυπους μετανάστες”. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ελληνική κοινωνία, τόσο ώστε τα …ακροβατικά με τις λέξεις δεν ενδείκνυνται για την περίπτωση.  Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν “παράτυποι” μετανάστες! Ένας μετανάστης είτε είναι νόμιμος, είτε είναι παράνομος. Απλά πράγματα. 1+1=2 !

Όσο για το θέμα της παραμονής όσων έχουν πραγματικά ανάγκη να παραμείνουν στη χώρα επειδή διώκονται στη δική τους χώρα, αυτοί όντως να μείνουν! Όμως δεν είναι δυνατόν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι να διώκονται στη χώρα τους και να ήρθαν όλοι για να σωθούν στην Ελλάδα.
Για την κατάσταση δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες. Αυτοί είδαν φως καθώς και ανοιχτές κι αφύλακτες πόρτες και μπήκαν! Άλλων είναι το φταίξιμο. Αυτών που τόσα χρόνια, τουλάχιστον από το 1990 και μετά, άφησαν τη χώρα χωρίς σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, με  νομοθετικό πλαίσιο που έχει κενά και με τον κρατικό μηχανισμό χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση-παιδεία για το συγκεκριμένο θέμα.