Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η Ελλάδα στο μυαλό τους ακόμη και στο αποκορύφωμα

Η Ντεφάρ λίγο μετά τον τερματισμό, με εικόνισμα στα χέρια
Η Ελλάδα – προς απογοήτευση πολλών εντός και εκτός συνόρων – πέραν όλων των άλλων τα οποία συμβολίζει και είναι, είναι και παγκόσμια ιδέα. Είναι πηγή έμπνευσης αλλά και σημείο αναφοράς για πολλούς ξένους, μη Έλληνες, που την έχουν σαν δεύτερη πατρίδα τους.
Δυο από αυτούς τους ξένους είναι και οι 2 πρώτες στον τελικό των 5.000 μέτρων που έγινε χθες στο Λονδίνο.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 5000 μέτρα γυναικών, η Μεσερέτ Ντεφάρ, εκτός από το χρυσό που κέρδισε κέρδισε και τις καρδιές των σκεπτόμενων Ελλήνων με τις δηλώσεις της στη ΝΕΤ.
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου…ξέρω ότι υπάρχει κρίση αλλά θα την ξεπεράσει…” είπε μεταξύ άλλων η χρυσή Ολυμπιονίκης από την Αιθιοπία, η οποία μέσα στην ένταση των στιγμών δεν ξέχασε τη χώρα μας (στην οποία περνάει αρκετό διάστημα του έτους και έρχεται στη χώρα για να συναντήσει τους δικούς της ανθρώπους).
Η δεύτερη, η Κενυάτισα Τσερουγιότ έχει και αυτή σχέση με την Ελλάδα, αφού…
όπως μάθαμε ήταν αθλήτρια του Πανελλήνιου κάποιο διάστημα.
Πάντως αυτοί – και αρκετοί ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν λευκό χρώμα και δεν ασπάζονται την ελληνορθόδοξη πίστη (π.χ. η Ντεφάρ ανήκει στο δόγμα των Χριστιανών Κοπτών) – χαλάνε τη σούπα πολλών ενώ μνημονεύουν τη χώρα μας ακόμη και όταν είναι στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.
Και σίγουρα δεν τη “θυμούνται” (σαν κάτι Ελληνάρες) μόνο όταν απλώνουν το χέρι στα κρατικά ταμεία για να τα λεηλατήσουν…