Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα: σκέφτονται να τα κόψουν

Αφού έκοψαν από συντάξεις, τώρα βάζουν χέρι και στα δώρα των συνταξιούχων. Και σίγουρα αυτό θα είναι το πρώτο βήμα ώστε οι περικοπές αυτές να περάσουν σταδιακά και στους εργαζόμενους.

Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Κατακτήσεις για τις οποίες πολλοί αγωνίστηκαν (κάποιοι δε έχασαν τη ζωή τους για αυτές) αρχίζουν και εξαϋλώνονται, γίνονται αστροσκόνη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με συνοπτικές διαδικασίες.
Ένα από τα σενάρια που συζητούνται για το πακέτο μέτρων των 11,5 δις (που τελικά θα γίνει 14 δις) είναι και η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Αν γίνει δεκτό το μέτρο της κατάργησης των δώρων υπολογίζεται πως θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δις. ευρώ. Παράλληλα, στο «πακέτο» περιλαμβάνεται και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.
Φυσικά, κόκκινες γραμμές ΔΕΝ υπάρχουν για κανέναν εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων – είναι δημοσιογραφική έκφραση (όπως είχε πει κάποτε και κάποιος της Δημοκρατικής …”Αριστεράς”).