Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δύσκολη η κατάσταση ξανά στη Μέση Ανατολή

Εν τω μεταξύ δυο εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ τη μεθοριακή πόλη Εϊλάτ και οι στρατιωτικοί κάνουν λόγο για επίθεση απ’ την άλλη πλευρά των συνόρων με ρουκέτες.

Μια δήλωση από το Ισραήλ αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στη Μέση Ανατολή.
Συγκεκριμένα, χθες ο απερχόμενος υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Ματάν Βιλνάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μααρίβ δήλωσε μεταξύ άλλων πως “το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για το σενάριο ενός πολέμου 30 ημερών σε πολλά μέτωπα…” ενώ απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι η Πολιτική Προστασία της χώρας του δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει μια πολεμική σύρραξη. “Μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τη μεγαλύτερη σιγουριά:

σήμερα όλοι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν”, είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την “άμυνα των μετόπισθεν”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν την υπηρεσία στην οποία ήταν προϊστάμενος να μην είναι σωστά προετοιμασμένη.

* ενδεικτικό της κατάστασης στην περιοχή είναι επίσης το γεγονός της αποπομπής της Συρίας από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). 
Ο Οργανισμός ανέστειλε την Πέμπτη την ιδιότητα του μέλους της Συρίας.