Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γερμανία: προεκλογικά παιχνίδια με φόντο το ευρώ και την Ελλάδα


Τα παιχνίδια με φόντο την ελληνική “κρίση” συνεχίζονται και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ο Βεστερβέλε, ο υπουργός των εξωτερικών της Δωροθέας, δήλωσε πως είναι αλληλέγγυος στην (μη διατυπωθείσα ακόμη επισήμως και κατ’ ιδίαν) πρόταση Σαμαρά να δοθεί διετής παράταση στην Αθήνα για την εφαρμογή των νέων περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Οι εσωκομματικοί όμως αντίπαλοί του αλλά και Γερμανοί πολιτικοί των άλλων κομμάτων περί άλλων τυρβάζουν και αναφέρουν πως θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.
Απ’ την άλλη όμως μεριά τα παιχνίδια συνεχίζονται και από τον γερμανικό τύπο, με το Der Spiegel να αναφέρει σε άρθρο του πως η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει (προφανώς για αυτούς δεν έχει χρεοκοπήσει μετά τα “κουρέματα”) και να κάνει μια νέα αρχή. Η σπέκουλα (αυτή τη φορά με στόχο τους ψηφοφόρους στη Γερμανία) συνεχίζεται. “Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος” γράφει το περιοδικό.
Κατά τα φαινόμενα, εσκεμμένα στο περιοδικό αλλά και γενικότερα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων “ξεχνούν” ότι έχουν και οι Γερμανοί κάποιες υποχρεώσεις, με κάτι δανεικά που ήδη μετράνε 70 χρόνια τώρα και στα οποία κανείς (παράξενο, ε;;) δεν αναφέρεται…