Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος για την αγορά της Κουλούρας

Συνάντηση με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Ευθυμιάδη, είχε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία ίδρυσης δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, για το οποίο, σύμφωνα με το νόμο η ίδρυση ανήκει στις κατά τόπου Περιφέρειες, αλλά και να του αναπτύξει τα προνομιακά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και ειδικά η Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας, ούτως ώστε να στεγαστεί το δημοπρατήριο. Από την πλευρά του ο κ. Ευθυμιάδης, ενημέρωσε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχει επιλεγεί ακόμη η τοποθεσία εγκατάστασης, αφού βρισκόμαστε εν αναμονή της μελέτης σκοπιμότητας προκειμένου να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του εν λόγω έργου και εν συνεχεία της μελέτης εγκατάστασης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

Επισκέφθηκα τον αρμόδιο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της ίδρυσης του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Με τον κ. Ευθυμιάδη είχαμε μια πολύ ουσιώδη και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο, την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Ημαθία και γενικότερα για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και για τους παραγωγούς μας, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στην αγροτική και επιχειρηματική οικονομία του τόπου μας. Το όφελος του παραγωγού από αυτή τη διαδικασία θα είναι, η άμεση πρόσβαση στην αγορά προκειμένου να πουλήσει τα εμπορεύματα του στην τιμή που θα καθορίζει ο ίδιος ενώ παράλληλα θα υπάρξει όφελος και για τον καταναλωτή, εξαιτίας της μείωσης της τιμής των προϊόντων στο ράφι. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα που θα τίθενται προς πώληση θα είναι πιστοποιημένα, γεγονός που θα εξασφαλίζει την ποιότητα τους και θα γίνονται πιο ανταγωνιστικά.
Τα προϊόντα που παράγει η γη της Ημαθίας, ροδάκινα, μήλα, κεράσια, ακτινίδια, οπωρολαχανικά, κομπόστες φρούτων κ.α., αποτελούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που πρέπει να έχουν τη δική τους σφραγίδα από τη μια και από την άλλη μια ανοιχτή αγορά για να διατίθενται. Η πρόταση μου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη, ήταν να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η Αγορά της Κουλούρας, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να εξελιχθεί σε μια άρτια και σύγχρονη ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων. Κι αυτό γιατί, πρώτον, η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται σε επαφή με την Εγνατία Οδό και είναι κοντά στο σημείο τομής των δύο μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων της χώρας και της Ευρώπης και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δεύτερον, η Ημαθία μαζί με την Πέλλα, είναι ο τόπος παραγωγής των μεγαλύτερων ποσοτήτων φρούτων και οπωρικών όλης της περιφέρειας. Τρίτον, υπάρχει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας όπου δύναται να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί σε εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο, με στόχο τα προϊόντα να διατίθενται άμεσα στις διεθνείς αγορές και τέταρτον να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της περιοχής, με στόχο τη μείωση του κόστους δημιουργίας.
Πεποίθηση μου είναι, ότι η δημιουργία του εν λόγω δημοπρατηρίου, θα δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ώστε να δοθεί διέξοδος στους εν ενεργεία παραγωγούς και στα νέα παιδιά που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στον αγροτικό τομέα. Η περιοχή μας, είναι προνομιακή και από άποψη γεωγραφική αλλά και από άποψη παραγωγής προϊόντων, ώστε να διεκδικήσει τη δημιουργία του δημοπρατηρίου. Από την πλευρά μου θα επιδιώξω, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια, μεταφέροντας σε όλους τους αρμοδίους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας αλλά και την αξιοποίηση του γιγαντιαίου συγκροτήματος της Κουλούρας».