Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση μετοχών του ΤΤ στο Χρηματιστήριο

Η μετοχή του Τ.Τ. τα τελευταία 5 χρόνια έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία και παρουσιάζει πτώση της τάξης του 97,97% (σήμερα μια μετοχή του Τ.Τ. άξιζε στο χρηματιστήριο 0,168 ευρώ – κάτι περισσότερο από 57 δραχμές)!!!
Σήμερα το μεσημέρι το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χ.Α.Α., η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» έγινε γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε “[….] στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως…

…“Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξ αφορμής δημοσιευμάτων στον έντυπο τύπο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνωρίζει προς τους μετόχους, το επενδυτικό κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών.”
Η εμπειρία όμως λέει πως το Χ.Α.Α. προχωρά στην αναστολή διαπραγμάτευσης μιας μετοχής και όταν μια εταιρία είναι να πουληθεί.
Την αντίθεσή της στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για “ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα που μεθοδεύει η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Τρόικας και των δανειστών της χώρας”