Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αγροτική – Πειραιώς: μια απορρόφηση τράπεζας που δημιουργεί ερωτηματικά στους αγρότες και έντονο προβληματισμό


Μια ανάρτηση στην οποία είναι αποτυπωμένη με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αγωνία και η αβεβαιότητα που το τελευταίες 2 εβδομάδας βιώνουν οι αγρότες διαβάσαμε στο blog “Άμμος-Ημαθία.
Διαβάστε την ανάρτηση και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Η ανάρτηση:

Έντονο προβληματισμό και αβεβαιότητα προκαλεί σε μια μεγάλη μερίδα αγροτών αλλά και συνεταιρισμών με το αλαλούμ  που επικρατεί όσον αφόρα με την καλή και την κακή ΑΤΕ ποιο κομμάτι πήγε στην Πειραιώς και ποιο έμεινε στο κράτος. Συγκεκριμένα γίναμε αποδέκτες παραπόνων από πολλούς αγρότες που εμπλέκονται μέσω δανεισμού με την ΑΤΕ και ιδιαίτερα αυτών που έχουν πάρει καλλιεργητικό ή ΑΔΑ ανοιχτό δάνειο αγροτών που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία.

Ερωτούν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια τους αλλά απάντηση δεν παίρνουν  από κανέναν καθώς οι μεν υπάλληλοι της Αγροτικής ασχολούνται με την δική τους Οδύσσεια και την απεργία τους οι δε της τράπεζας Πειραιώς δεν έχουν ιδέα.


Υπάρχουν πολλοί αγρότες που ενώ είχαν υποβάλει αίτηση για ανανέωση των δανείων τους και πληρούν τις προϋποθέσεις ξαφνικά βλέπουν να τινάζονται στον αέρα καθώς το σύστημα της Αγροτικής παρακρατεί αυθαίρετα και εν μέσω παραγωγικής περιόδου λεφτά που προορίζονται για τον αγρότη. Έτσι λοιπόν από μια ανιστόρητη και άκρως επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση στην ουσία της ΑΤΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο πλήττεται ευθέως η ίδια η υπόσταση χιλιάδων αγροτών αλλά και συνεταιρισμών.

Καλούμε ως αγρότες τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να βγουν και να απαντήσουν στα πολλά ερωτήματα των αγροτών της ΗΜΑΘΙΑΣ για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια τους που στην πλειοψηφία τους ήταν εξυπηρετούμενα και δεμένα με υποθήκες αγροτικής γης θα ανανεωθούν από τον καινούργιο ιδιοκτήτη ή θα τινάξουν στον αέρα όλον τον παραγωγικό αγροτικό κόσμο.