Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έτοιμος ο κατάλογος με τα νέα μέτρα για την οικονομία

Και ενώ απ’ τη μία οι Γερμανοί – δια του Βεστερβέλε – ήταν ξεκάθαροι στη συνάντησή τους με τον Αβραμόπουλο (δεν πρόκειται να γίνει καμιά ουσιαστική αλλαγή στους όρους του Μνημονίου ανέφερε εν ολίγοις ο Γερμανός ΥΠΕΞ), απ’ την άλλη το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έδωσε στον Πρωθυπουργό μια λίστα με λίστα περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που προσεγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ (από την οποία θα “επιλεγούν” τα πιο ανώδυνα – πόσο ανώδυνα να είναι μέτρα περικοπών;; – μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που ζητούν οι “δανειστές”).
Ο κατάλογος των μέτρων θα παρουσιαστεί στον Γιούνκερ που θα έρθει στην Αθήνα ενώ ο ίδιος κατάλογος θα αποτελέσει το διαπραγματευτικό χαρτί του Σαμαρά στις συναντήσεις του με τον Ολάντ και τη Μέρκελ, όταν τους επισκεφτεί.
Φυσικά, ο ίδιος κατάλογος θα είναι και αυτός βάσει του οποίου θα γίνουν…

…οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα εφαρμοστεί η εφεδρεία, θα κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημ. Υπαλλήλους, θα γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, θα κλείσουν φορείς του δημοσίου τομέα και δημοτικές επιχειρήσεις κλπ κλπ.


*πάντως η χθεσινή συνάντηση Βεστερβέλε – Αβραμόπουλου είχε κάτι από διαφήμιση οδοντόκρεμας! Πολλά και πλατιά χαμόγελα ...