Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έργα στην Αλεξάνδρεια: ας κλείνουν όλες τις πλευρές!

κλικ στην εικόνα για να γίνει μεγαλύτερη
Τα έργα μέσα στην Αλεξάνδρεια συνεχίζονται. Εν μέσω θέρους και με γρήγορο ρυθμό η εταιρία που τα έχει αναλάβει σκάβει από δρόμο σε δρόμο, εκτελεί τις πρώτες εργασίες και συνεχίζει στον επόμενο (προφανώς σύμφωνα με το σχεδιασμό) δρόμο.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι πρώτη φορά που εμφανίζεται: η ταλαιπωρία των οδηγών, λόγω της ελλιπούς προειδοποιητικής σήμανσης. Τι σημαίνει αυτό;
Πως ενώ υπάρχουν κορδέλες (ή οδοσήμανση) που απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων, δεν υπάρχουν σε κάθε πλευρά που οδηγεί στο συγκεκριμένο δρόμο όπου γίνονται τα έργα. Έτσι πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο οι οδηγοί να μπαίνουν σε έναν δρόμο (είτε αυτός είναι μονόδρομος, είτε διπλή κατεύθυνσης) και να είναι αναγκασμένοι στη συνέχεια να κάνουν αναστροφή αφού ο δρόμος είναι στην ουσία κλειστός, “δεν βγάζει πουθενά” – για να το πούμε πιο απλά.

Με τη ζέστη και το άγχος η ένταση γίνεται εκνευρισμός και συχνά οι οδηγοί τα βάζουν ο ένας με τον άλλο (αυτός που “βγαίνει”, που έχει ήδη δει το αδιέξοδο, με τον επόμενο που “μπαίνει” στον ίδιο δρόμο).
Σήμερα είδαμε για μια ακόμη φορά μια παρόμοια κατάσταση στην οδό Σοφ. Βενιζέλου. Τα έργα γίνονταν ακριβώς επάνω στη διασταύρωση της με την οδό Γρ. Λαμπράκη και η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για όσους έμπαιναν στη Βενιζέλου με κατεύθυνση τη Λαμπράκη ή για όσους έμπαιναν στη Λαμπράκη από την αρχή της (από την πλευρά του Σιδ. Σταθμού). Οι μόνες κορδέλες που είδαμε – επειδή κάναμε ολόκληρο τον κύκλο – ήταν επάνω στην οδό Βετσοπούλου.
Ας το δει αυτό η εταιρία που κάνει το έργο. Είναι σημαντικό, θα γλυτώσει από κόπο, εκνευρισμό και ζέστη αρκετούς οδηγούς, καθημερινά!