Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην Χ.Α.) ζητούν οι δάσκαλοι


Συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητούν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς τον γενικό γραμματέα πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τους Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο, Φώτη Κουβέλη και Αλέκα Παπαρήγα.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων σημειώνουν στην επιστολή τους ότι τα σχολεία αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις τους ανάγκες για την ομαλή λειτουργία τους, επισημαίνουν ότι οι προσλήψεις… βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το 1949, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις 5 διορισμοί, ενώ κάνουν λόγο για πλήρη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση. 

Προς τούτο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητά να ενημερώσει για τα προβλήματα των σχολείων αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις των κομμάτων στα αιτήματα του κλάδου. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει τριήμερο κινητοποιήσεων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία θα κορυφωθεί με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον καθιερωμένο αγιασμό.

ΑΜΕ-ΑΠΕ