Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συγκίνηση στον Πόντο – ένταση στην Άρτα (με αποδοκιμασίες κατά Παπούλια)


Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, πανηγυρική θεία λειτουργία.
Αγνοώντας το ψιλόβροχο, πλήθος πιστών, από την Ελλάδα και απ΄όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Ματθιουδάκης και η σύζυγος του, κ.Βαρβαρίγου, πρόξενος στην Αδριανούπολη, συνέρρευσε και εφέτος στην ιστορική μονή μετά την επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών να τελεστεί η ορθόδοξη θεία λειτουργία.

Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που ζει και να αξιωθούν όλοι οι πιστοί να έρθουν κάποια στιγμή στο ιστορικό αυτό μοναστήρι” τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε έξω απ’ τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Άρτας, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο. Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους αποδοκίμασαν τον κ. Παπούλια. Μάλιστα, η αστυνομία απομάκρυνε έναν ηλικιωμένο άνδρα.
Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη λειτουργία.