Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δωρεάν εξετάσεις κάτοικων ρομα του δήμου Αλεξάνδρειας με πρόγραμμα τηλεϊατρικής

Από την Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
Το Κέντρο Στήριξης Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή υγείας του πληθυσμού των Ρομά της περιοχής, θα διενεργήσει, από την Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, δωρεάν εξετάσεις με πρόγραμμα τηλεϊατρικής. Οι εξετάσεις (ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυγονομέτρηση, σπιρομέτρηση και μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων) θα γίνονται από ώρες 08.00 – 12.00 στην έδρα του Κέντρου, που βρίσκεται στην πλατεία Παπαντωνίου του συνοικισμού Αγ. Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (άνδρες ηλικίας 40 – 60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, κλπ) και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων των εξεταζόμενων, θα μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στο Ιατρικό Αθηνών και στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο όταν διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, που λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 7.00 έως 15.00 (τηλέφωνο: 2333023114, κα Δήμητρα Τσουρβαλούδη, νοσηλεύτρια-υπεύθυνη του προγράμματος).
Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αλεξάνδρειας.