Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το απόγευμα ξεκινούν οι προγραμματικές, την Κυριακή τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο

Πάντως ο υπουργός οικονομικών αναφέρει (σε συνέντευξη σε ξένη εφημερίδα) πως δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους πιστωτές.

 
Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Χθες συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ προκειμένου να κλειδώσει το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων.
Στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την τρόικα επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Συναντήσεις  έχει και σήμερα η τρόικα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσής της.

«Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε οτιδήποτε από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας στην εφημερίδα. «Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά είναι ένα μακρύ τούνελ» δήλωσε ακόμα ο υπουργός.