Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνεχίζονται οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αλεξάνδρειας

αυτή την εβδομάδα η ταινία «Οι Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν 

Με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Οι Απόγονοι» (The Descendants), του Ελληνικής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, με τον Τζορτζ Κλούνι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας. Γυρισμένη στην εξωτική Χαβάη, η ταινία περιγράφει την απρόβλεπτη περιπέτεια μιας οικογένειας. Ο Ματ Κινγκ (Τζορτζ Κλούνι), είναι ένας απόμακρος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα της γυναίκας του τον αναγκάζει ν’ αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του. Προσπαθεί με αδέξιο τρόπο να επανασυνδεθεί με τις κόρες του, τη 10χρονη Σκότι (η ερασιτέχνης ηθοποιός Αμάρα Μίλερ) και τη 17χρονη ατίθαση Αλεξάνδρα (Σαϊλίν Γούντλι). Ταυτόχρονα παλεύει ν’ αποφασίσει αν πρέπει να πουλήσει σε μια μεγάλη εταιρεία τη γη που έχει κληρονομήσει από την οικογένειά του, γη που θα μετατραπεί σε ιδιωτικά γήπεδα του γκολφ. Η οικογένεια Κινγκ είναι ιδιοκτήτρια των τελευταίων παρθένων εκτάσεων που έχουν απομείνει σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο του Ειρηνικού…

Ο Τζορτζ Κλούνι, μακριά από βλοσυρούς ρόλους και τη φήμη του ερωτύλου αρσενικού σταρ, δίνει μια βαθιά, ανθρώπινη ερμηνεία με τα όλα της. Κλαίει, γελάει, θυμώνει και αγαπάει με την ίδια συχνότητα με την οποία αλλάζει τα χαβανέζικα πουκάμισα του. Στο πλευρό του η πιτσιρίκα της αμερικάνικης σειράς «The Secret Life of the American Teenager» Σαϊλίν Γούντλει, δίνει μια πρώτης τάξεως ερμηνεία στον πρώτο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη, υποδυόμενη την μεγάλη κόρη, κερδίζει τις εντυπώσεις.
Με αρκετές δόσεις χιούμορ, καλοδουλεμένο σενάριο, ανάλαφρη σκηνοθεσία, την εξαιρετική φωτογραφία του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, με εικόνες αντιθέσεων, από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης της Χονολουλού στην εκπληκτική ομορφιά της παραλίας Χαναλάι Μπέι και το μαγευτικό τροπικό δάσος που την περιβάλλει, και την χαβανέζικη μουσική που δένει με το εξωτικό τοπίο, η ταινία προσφέρει στον θεατή ένα καλό αντίδοτο… στις ηφαιστειακές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.
Η ταινία θα προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας από την Δευτέρα 16 έως και την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Το εισιτήριο (γενική είσοδος) είναι 4 ευρώ.