Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Τσαβδαρίδη με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας

Μέσα στα πλαίσια των στοχευμένων επαφών του με φορείς και υπηρεσίες  της Ημαθίας  για την επίλυση κομβικών ζητημάτων που απασχολούν την περιφερειακή μας ενότητα, ο  Αναπληρωτής γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε συνάντηση την Τρίτη 31η Ιουλίου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Χατζηδημητρίου, στην οποία  συζητήθηκε  συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων του Νοσοκομείου, τα οποία κρίνονται ιδιαιτέρως κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του.
Πιο αναλυτικά, συζητήθηκε το ζήτημα της επέκτασης του Νοσοκομείου της Βέροιας, συνολικής έκτασης 7.500 τ.μ  και προϋπολογισμού 20.000.000  ευρώ, ένα χρόνιο αίτημα της Ημαθίας,  το οποίο  ως ενταγμένο στο ΕΣΠΑ βρίσκεται πλέον στο στάδιο της έκδοσης των τευχών δημοπράτησης. Το συγκεκριμένο έργο ο κ. Τσαβδαρίδης το χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας γα τον τόπο και δεσμεύθηκε ότι θα παρακολουθεί βήμα -βήμα τα τελικά στάδια του, μέχρι την οριστική του  υλοποίηση στο συντομότερο χρονικό διάστημα, που θα αναβαθμίσει ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες υγείας προς τον πολίτη.
Στη συνέχεια ο κ. Τσαβδαρίδης…

ενημερώθηκε από τον διοικητή για τη δημιουργία της νέας ορθοπεδικής κλινικής, της νέας αίθουσας τοκετών και της αίθουσας ΜΕΘ (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας), μονάδες οι οποίες ήδη λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως επίσης και  για την αίθουσα του ΟΚΑΝΑ 126 τ.μ, που ετοιμάστηκε στο Νοσοκομείο και επίκειται η λειτουργία της, καθώς και για την ανάγκη κατασκευής καινούργιων χειρουργείων, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους,  πέραν της ήδη υπάρχουσας χρηματοδότησης των 110.000 ευρώ, ο κ. διοικητής ζήτησε από τον κ. Τσαβδαρίδη να ενεργήσει για την εξεύρεση του υπόλοιπου ποσού των 60.000 ευρώ, πρόσκληση  που αποδέχθηκε ο κ. βουλευτής .

Ο κ. Τσαβδαρίδης στη  συνέχεια ενημερώθηκε από τον διοικητή αλλά και τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Βογιατζή, για το ζήτημα της προσεχούς λειτουργίας του στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο, του μοναδικού επαρχιακού Νοσοκομείου που διαθέτει αυτό το μηχάνημα, συνολικού κόστους 650.000  ευρώ,  οι οποίοι του ζήτησαν να παρέμβει  στις γραφειοκρατικές δυσχέρειες  που εμποδίζουν την  έναρξη της λειτουργίας του, παρ΄ όλο ότι  το Νοσοκομείο είναι απόλυτα έτοιμο να το λειτουργήσει από άποψη επάρκειας και κατάρτισης προσωπικού.
 Παράλληλα ο διοικητής  ενημέρωσε τον κ. βουλευτή  για την έλλειψη γιατρού στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου και ζήτησε από αυτόν να παρέμβει για τη στελέχωση  της Κλινικής με ένα ακόμη άτομο.
 Ο Βουλευτής επισήμανε ότι για  όλα τα υπό συζήτηση  θέματα θα παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά   στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων.
 Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που τέθηκε στη συνάντηση του κ. Τσαβδαρίδη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, αφορά  την υλοποίηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο Νοσοκομείο, συνολικού προϋπολογισμού 2.145.000 ευρώ.  Το έργο βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της προμελέτης και ζητήθηκε η παρέμβαση του κ Τσαβδαρίδη στο ΕΠΕΡΑ και στη ΔΕΠΑΝΟΜ έτσι ώστε η μελέτη και η κατασκευή του έργου να ενταχθούν  σύντομα στο ΕΣΠΑ.
Τέλος  οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, τα οποία προσφέρουν άριστες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ημαθίας, θα πρέπει να παραμείνουν υφιστάμενα και να μην υπάρξει σκέψη για ενδεχόμενη κατάργηση τους.